Spanje dojenčka: Kako obleči dojenčka za zimsko spanje

Zima. Čas, ko večino leta prespimo in si delimo veliko poležavanja in crkljanja z najmlajšimi. Kot zaposlena mama veste, kako pomembno je, da je v teh mrzlih mesecih otroku ponoči toplo. Lahko je zmedeno – svojega otroka ne želite obleči, vendar ga tudi ne želite dobro obleči. A ne skrbite, pripravili smo ta članek, da vam vse olajšamo.

Pravo spalno okolje je pomembno

Začnimo od samega začetka. Ne glede na to, ali vaš novorojenček spi v isti sobi kot vi ali v svoji otroški sobi, je idealna temperatura za otroško sobo/spalnico med spanjem med 18 °C ​​in 20 °C, ne glede na letni čas. Zavedamo se, da je doseganje idealne temperature lahko težko, zato vam ponujamo spalna oblačila za novorojenčke z oceno TOG 2,5. Če se sprašujete, kaj je TOG, ne skrbite – tudi to vam bomo razložili.

Kaj je TOG?

TOG pomeni Thermal Total Grade in je merska enota za izolacijo in toploto spalnih oblačil in posteljnine. Preprosto povedano, nižja kot je ocena TOG, lažja je tkanina, višja ocena pa pomeni, da je bolj podložena in izolirana. S spalnimi oblačili z oceno TOG ne boste potrebovali dodatnih odejic v spalnem prostoru vašega dojenčka. Te tkanine odpravljajo ugibanja pri izbiri pravih zimskih spalnih oblačil za vašega otroka.

Izbira pravega oblačila za spanje

Vsa oblačila za spanje imajo oznako TOG in so izdelana iz materialov, ki dihajo, kot je mehak organski bombaž z nekaj elastana za raztegljivost na prsih. Ker dojenčki ne morejo uravnavati svoje temperature kot odrasli, so plasti, ki jih nosijo za spanje, ključnega pomena. Pozimi priporočamo, da vaš dojenček nosi previjalno ali spalno vrečo z oceno 1,0 TOG ali 2,5 TOG.

1.0 TOG: Primerno za sobno temperaturo 21°C – 24°C
2.5 TOG: Primerno za sobno temperaturo 17°C – 23°C</ p>

Priporočamo na primer: Začnite z 2,5 TOG (idealno za sobne temperature med 17°C - 23°C). Če je vaša soba pozimi toplejša zaradi ogrevanja, izberite 1,0 TOG (najboljše za 21 °C – 24 °C).

Na kratko o povijanju

Otroke obtožujemo, da umirijo svoje nenadno mahanje z rokami in glavo, znano kot Morov refleks. To je povsem normalno, vendar lahko otroka nenadoma zbudi. Sleepee swaddle je brezšivno povijanje iz organskega bombaža. Za novorojenčke, ki raje povijajo roke, je Sleepee First Step Swaddle idealen za spanje. Dojenček je prijetno povit, a ker vsebuje 8% elastana, ne omejuje gibanja njegovih nog, bokov in ramen. Zahvaljujoč temu se dojenček počuti prijetno, sproščeno, a hkrati varno. Ko se dojenček začne obračati, priporočamo Sleepee Second Step Swaddle, ki je idealna pomoč pri prehodu na spalno vrečo.

Sloji za dodatno toploto

Vemo, da dojenčki bolje spijo v naravnih vlaknih, ker izboljšajo zračnost in vzdržujejo enakomerno temperaturo telesa vašega malčka. Za mrzle zimske noči bo zadostovala plast z dolgimi rokavi pod ovitkom.

Ostanite to zimo udobni in brez stresa z našimi previjalci in spalnimi vrečami, ki so zasnovane tako, da bo vašemu otroku vso sezono toplo in udobno. Imamo vse, kar potrebujete za mirne noči in veselo crkljanje za vas in vašega malčka.